Військові рф не дозволили людям на Запоріжжі доєднатись до евакуаційної колони

Військові рф не дозволили людям на Запоріжжі доєднатись до евакуаційної колони

Укрінформ
російські військові не дозволили людям із Токмака, Василівки та Бердянська доєднатись до евакуаційної колони, що рухалась у Запоріжжя.

Про це під час брифінгу повідомила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Росія порушила взяті на себе зобов'язання. Домовленості були саме такими, що ми в Токмаку, на Луначарському кільці, а також у Василівці візьмемо людей, які вийдуть на точки евакуації і зможуть врятуватися. Але росія змінила свої домовленості", - сказала вона.

Щодо того, наскільки важко проводити такі евакуації, Верещук сказала, що це важко емоційно, виснажує психологічно.

"Але повірте, ми зараз з вами побачимо людей, які врятувалися, і це будуть сльози щастя та радості. Я завжди емоційно вкладаюся, бо знаю, що повинні бути люди на чолі держави, яким не все одно, які відповідальні і не бояться сліз. Сльози допомагають рухатися, а отже, допомагають тим людям, які хочуть врятуватися, вірити, що ми все зробимо залежне від нас, щоби врятувати цих людей", - додала міністр.

Читайте також: Ситуація у Маріуполі вкрай тяжка: у Міноборони розповіли про злочиини росіян

За її словами, кожні декілька годин або Президент Володимир Зеленський дзвонить їй сам, або ж вона доповідає. На думку міністра, без особистого втручання та контролю Президента цей коридор був би неможливим.

"ООН та Червоний Хрест дуже допомагають", але сама спецоперація стала можливою завдяки українській владі та українському народові, вважає Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня евакуйовані з Маріупольського меткомбінату «Азовсталь» прибули до Запоріжжя, їм надають всю необхідну допомогу.

Координатор ООН в Україні Оснат Лубрані підтвердила успішність операції з безпечного проходу з Маріуполя.

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук раніше заявляла, що загалом із «Азовсталі» евакуювали 156 людей. За її словами, кількасот людей ще залишаються на території підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-