Президент вірить, що Україні вдасться врятувати всіх людей з «Азовсталі»

Президент вірить, що Україні вдасться врятувати всіх людей з «Азовсталі»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що влада щодня працює над питанням евакуації людей із заблокованого російськими військами Маріуполя, зокрема із заводу «Азовсталь».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відеозвернення глави Української держави.

Зеленський нагадав, що у вівторок 156 евакуйованих маріупольців прибули до Запоріжжя. Він подякував усім, хто долучився до процесу евакуації.

«Ми продовжимо робити все, щоб дістати з Маріуполя та «Азовсталі» всіх наших людей. Це складно, але нам потрібні всі, хто там залишається, - і цивільні, і військові. Не було жодного дня, щоб ми не займалися цим питанням, щоб наші люди не намагалися вирішити це питання… Мені багато разів говорили, що не вдасться врятувати жодної людини, що це неможливо. Сьогодні 156 людей у Запоріжжі. Це ще не перемога, але вже результат. Я вірю, що є шанс врятувати інших наших людей», - наголосив Президент України.

Читайте також: На «Азовсталі» перебувають понад 40 важкопоранених військових

Окрім цього, він зазначив, що українській владі вдалося досягнути припинення вогню майже на три доби задля того, щоб гуманітарний коридор запрацював. Водночас, за його словами, зараз російські війська не дотримуються домовленостей, а продовжують масовані удари по «Азовсталі» та намагаються штурмувати завод.

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, морські піхотинці, мотострільці.

Читайте також: Макрон закликав путіна дозволити подальшу евакуацію з «Азовсталі»

У вівторок, 3 травня, евакуйовані з Маріупольського меткомбінату «Азовсталь» прибули до Запоріжжя, їм надають всю необхідну допомогу.

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук раніше заявляла, що загалом з «Азовсталі» евакуювали 156 людей. За її словами, кількасот людей ще залишаються на території підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-