Міністр оборони Туреччини обговорив із шойгу питання безпеки при евакуації людей з Маріуполя

Міністр оборони Туреччини обговорив із шойгу питання безпеки при евакуації людей з Маріуполя

Укрінформ
Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар під час телефонної розмови з міністром оборони рф сергієм шойгу обговорив актуальні питання безпеки евакуації мирного населення, зокрема з Маріуполя.

Про це йдеться у Твітері Міністерства національної оборони Туреччини, передає Укрінформ.

«Міністр національної оборони Хулусі Акар провів телефонну розмову з міністром оборони росії сергієм шойгу. Під час розмови міністр Акар наголосив на питаннях безпеки евакуації мирного населення сушею та морем, особливо з Маріуполя», - зазначаться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках спеціальної операції «Евакуація Азовсталь» 1 травня, вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

Читайте також: Евакуаційна колона з Маріуполя затримується на невизначений час

На території меткомбінату «Азовсталь» перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що Україна працюватиме без упину, аби життя українських захисників у Маріуполі, включно з пораненими, не були віддані на розсуд російської армії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-