Кулеба – про евакуацію з Маріуполя: Наразі йдеться лише про цивільних

Кулеба – про евакуацію з Маріуполя: Наразі йдеться лише про цивільних

Укрінформ
Україна працюватиме без упину, аби життя українських захисників у Маріуполі, включно з пораненими, не були віддані на розсуд російської армії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з главою МЗС Данії Єппе Кофодом брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, Кулеба привітав невтомні зусилля ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста з евакуації, додавши, що все є дуже крихким і може розвалитися щомиті.

«Водночас я хочу підкреслити, що ця евакуація охоплює лише цивільних. Ми досі маємо українських захисників, включно з пораненими, тяжко пораненими українськими солдатами, і їхні життя не мають бути віддані на розсуд російській армії, яка продовжує бомбардувати їхні позиції», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба відповів на слова лаврова, який порівняв Зеленського з гітлером

Він наголосив, що Україна працюватиме без упину, щоб бути певними, що ми врятували якомога більше людських життів у Маріуполі.

Як повідомлялося, у рамках спеціальної операції «Евакуація Азовсталь» 1 травня, вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей.

На території меткомбінату «Азовсталь» перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-