Ердоган продовжує переговори для евакуації з Маріуполя

Ердоган продовжує переговори для евакуації з Маріуполя

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган продовжує вести багатосторонні переговори, докладаючи зусиль для припинення вогню в Маріуполі, створення гуманітарного коридору, евакуації мирного населення та поранених захисників.

Про це заявив речник Президента Туреччини Ібрагім Калин за результатами зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським вчора, 30 квітня, в Києві, передає Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

"Припинення вогню в Маріуполі, створення гуманітарного коридору, евакуація мирного населення та поранених бійців потрібні терміново. Наші зусилля в цьому напрямку продовжуються. Багатопланові переговори нашого президента тривають", - сказав Калин за результатами зустрічі в Києві.

За його словами, чим довше триває війна, тим складніші умови для налагодження діалогу.

"Продовження стамбульського процесу, зокрема, може зіграти ключову роль у завершенні цієї війни. Ми також інтенсивно продовжуємо над цим працювати", - сказав Калин.

Речник Ердогана наголосив на тому, що територіальна цілісність, суверенітет і політична єдність України є тими принципами, по яких поступки в переговорах є неможливими.

У рамках іфтару (традиційного мусульманського розговіння під час місяця Рамадану), який відбувся в Посольстві Туреччини в Києві, речник Президента Туреччини Ібрагім Калин вчора зустрівся з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим, головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим, народним депутатом, секретарем Комітету ВР з питань прав людини Рустемом Умєровим, першою заступницею міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою.

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня з речником Президента Ердогана також зустрівся керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. У ході розмови, серед іншого, йшлося про розбудову системи дієвих міжнародних гарантій безпеки для України та участь у цьому Туреччини.

Читайте також: Лідери вільного світу знають про те, що рф зробила з Маріуполем - Президент

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф.

На території заводу "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Читайте також: Папа Римський закликає відкрити гуманітарні коридори з «Азовсталі»

За даними заступника командира полку "Азов" Святослава Паламара, 30 квітня, із розбитого внаслідок російських обстрілів металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі евакуювали 20 цивільних - жінок і дітей.

Сьогодні, 1 травня, планується чергова спроба евакуації мирного населення з Маріуполя до Запоріжжя.

Фото: TRT Haber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-