Папа Римський закликає відкрити гуманітарні коридори з «Азовсталі»

Папа Римський закликає відкрити гуманітарні коридори з «Азовсталі»

Відео
Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав відкрити безпечні гуманітарні коридори для людей, заблокованих на металургійному комбінаті «Азовсталь» у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

«Сьогодні розпочинається місяць, присвячений Божій Матері. Заохочую всіх вірних та спільноти проказувати кожного дня травня молитву Розарію за мир. Думка відразу лине до українського міста Маріуполя, “Міста Марії”, варварськи бомбардованого та знищеного. Також і тепер, звідсіля, повторюю заклик, аби були надані безпечні гуманітарні коридори для людей, заблокованих на меткомбінаті цього міста», – сказав Франциск, промовляючи до вірних після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 1 травня 2022 року.

Понтифік також звернув увагу на трагедію депортованих дітей.

«Страждаю і плачу, коли думаю про страждання населення України, особливо, найслабших, похилих віком, дітей. Навіть надходять жахливі повідомлення про вигнаних і депортованих дітей. І в той час, як ми є свідками моторошного занепаду людства, разом з багатьма стривоженими людьми запитую, чи дійсно відбуваються пошуки миру; чи дійсно існує воля запобігати безперервній військовій і вербальній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоб замовкла зброя. Прошу вас, не піддаваймося логіці насильства, спотвореній спіралі озброєнь. Нехай буде обрана дорога діалогу та миру. Молімося», – закликав Папа.

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну дипломатичними каналами тричі звертався до російської влади з проханням організувати гуманітарний коридор для виходу мирних жителів з Маріуполя.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють мирні міста і села, катують і вбивають мирне населення.

Читайте також: Зеленський хоче, аби Папа Римський відвідав Україну і допоміг розблокувати гумкоридори до Маріуполя

Агресія росії викликала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі знаходяться близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити гуманітарний коридор для виведення людей з комбінату.

Фото:Vatican Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-