Ворог продовжує наступальні дії на сході України

Ворог продовжує наступальні дії на сході України

Дані Генштабу
Укрінформ
На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою недопущення перегрупування українських військ, ворог здійснює обстріли позицій із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж всієї лінії зіткнення.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією, станом на 6:00 29 квітня, противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних позицій в районі Харкова та намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів Збройних сил України на окремих напрямках.

Читайте також: У Харкові викрили прихований склад танкових запчастин для військ рф

На Ізюмському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, основні зусилля зосередив на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх ураженні вогнем артилерії.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що російські загарбники продовжують блокування українських підрозділів у Маріуполі, в районі заводу «Азовсталь».

Читайте також: Житель Маріуполя із собакою п'ять діб ішов пішки до Запоріжжя

«На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада продовжує здійснювати заходи щодо обмеження пересування та затримання місцевих жителів і блокування гуманітарних вантажів з території України. Окрім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Камянка-Дніпровська викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Війна в Україні вже вплинула на 25% світової торгівлі зерном – Мінагрополітики

Зазначається, що українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях завдають контрударів. Так, на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянки державного кордону з Україною.

На Сіверському напрямку змін у діяльності та складі угруповання противника не виявлено.

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного російського вторгнення бойові втрати рф в Україні становлять орієнтовно 22 800 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-