У Харкові викрили прихований склад танкових запчастин для військ рф

У Харкові викрили прихований склад танкових запчастин для військ рф

Укрінформ
У Харкові Служба безпеки України викрила прихований склад танкових запчастин, які призначалися російським військам.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

"У підпільному сховищі знаходилося 19 танкових двигунів, а також інші комплектуючі до бронетехніки. Сумарна вартість виявленого майна – близько $1,5 млн. Його достатньо для того, щоб відремонтувати половину танкового батальйону", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що нелегальну схованку облаштував 61-річний харків'янин. Він вступив у змову з працівниками місцевих підприємств військово-промислового комплексу та організував викрадення і накопичення танкових двигунів марки 5ТДФА.

За інформацією СБУ, ці силові агрегати планувалося передати російсько-окупаційним військам у разі їх проникнення до Харкова. Двигунами цієї модифікації досі комплектуються російські танки марки Т-64.

На українські танки аналогічної компоновки з початку двохтисячних років встановлюються суттєво модернізовані двигуни зі збільшеною потужністю і надійністю.

Читайте також: ЗСУ розгромили склад боєприпасів російських військ

За даним фактом слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення всього кола осіб, причетних до цього злочину.

Як повідомлялося, у Харкові направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста та громадянина Китайської Народної Республіки, які збирали відомості, що становлять державну таємницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-