ЗМІ: У Пентагоні помітили рух частини військ рф від Маріуполя в бік Запорізької області

ЗМІ: У Пентагоні помітили рух частини військ рф від Маріуполя в бік Запорізької області

Укрінформ
У міністерстві оборони США повідомили, що частина російських військ залишає район Маріуполя та просувається на північний захід.

Як передає Укрінформ, таку інформацію поширило в мережі агентство Reuters

Високопоставлений представник Пентагону повідомив: Сполучені Штати побачили ознаки того, що частина російських сил залишає Маріуполь і переміщається на північний захід. При цьому бої за портове місто тривають.

«Ми можемо говорити про те, що російські війська виходять з району Маріуполя та просуваються на північний захід у напрямку Запорізької області. Це не означає, що Маріуполь під їхнім контролем, вони продовжують завдавати удари по місту. Вони б цього не робили, якби контролювали місто», – цитує посадовця Радіо «Свобода».

Читайте також: Мер Маріуполя закликав Європу об'єднатися заради відновлення міста

Представник міноборони США також розповів, що українських військових навчають користуватися американськими гаубицями, мобільними радіолокаційними системами та бронетранспортерами M113.

«Я не збираюся вдаватися в деталі, у якій країні або де проходить навчання», - зауважив він. 

Як повідомлялося, протягом доби у Маріуполі російський агресор продовжував спроби штурму меткомбінату «Азовсталь» після масованого нічного бомбардування підприємства.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-