Мер Маріуполя закликав Європу об'єднатися заради відновлення міста

Мер Маріуполя закликав Європу об'єднатися заради відновлення міста

Укрінформ
Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко на 149-ій сесії Європейського комітету регіонів запропонував конкретні кроки, які можуть допомогти швидко відновити місто після визволення від загарбників.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

Такими кроками Бойченко вважає створення групи міжнародних експертів, які почнуть розбудову міської інфраструктури; розробку Стратегії відновлення Маріуполя з проєктами та можливим фінансуванням та створення Фонду відродження Маріуполя з українськими та європейськими представниками.

Бойченко також зазначив, що у кожного міста та села України може з'явитися європейське місто-побратим, яке буде допомагати йому повернутися до життя. Владу Маріуполя у такій підтримці вже запевнив польський Гданськ.

«Впевнений, що як і зараз, так і після перемоги допомога європейських країн буде ключовою. Закликаю всю європейську спільноту об’єднатися заради розвитку та відновлення України. А в моєму випадку – заради Маріуполя», - підкреслив міський голова.

Читайте також: «Бог дивиться на місто Марії зверху» - бійці «Азову» показали зруйнований Маріуполь

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

У Маріуполі російські загарбники знищили понад 90% інфраструктурних об'єктів міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-