Домовитися з рф про визволення людей із Маріуполя наразі не вдається - Подоляк

Домовитися з рф про визволення людей із Маріуполя наразі не вдається - Подоляк

Укрінформ
Поки що не вдається домовитися з росією про визволення людей із заблокованого її військами Маріуполя.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він наголосив, що в Маріуполі триває повноцінна війна, а заяви російської федерації щодо захоплення міста не відповідають дійсності. Завод «Азовсталь» перебуває під постійними авіаційними та реактивними ударами.

«На жаль, на сьогоднішній день нам не вдається ні реалізувати програму переговорів із делегацією російської федерації в Маріуполі, ні зробити гуманітарний коридор до Запоріжжя, щоб забрати наших людей. Також не вдається турецькому президенту організувати коридор і забрати людей через акваторію Азовського моря», - поінформував Подоляк.

Читайте також: Денісова закликала генсека ООН вжити заходів для допомоги пораненим та медперсоналу у Маріуполі

Радник керівника ОП також вкотре акцентував на тому, що остаточне знищення Маріуполя, заводу «Азовсталь» та всіх, хто там перебуває, є принциповою позицією для росіян.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Читайте також: Загарбники обстрілюють Азовсталь з артилерії, щоб виявити позиції українських бійців

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-