Україна закликає ООН та Червоний Хрест допомогти забезпечити гумкоридор із Маріуполя

Україна закликає ООН та Червоний Хрест допомогти забезпечити гумкоридор із Маріуполя

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста допомогти забезпечити безпечний гуманітарний коридор з Маріуполя.

Про це МЗС заявило у Твітері, передає Укрінформ.

«Звірства Росії в Маріуполі жахають. Сьогодні росія здійснила десятки авіаударів по металургійному заводі «Азовсталь», який залишається притулком для багатьох маріупольців», - зазначило відомство.

Міністерство поінформувало, що десятки мирних жителів отримали поранення, заблоковані під завалами і потребують термінового лікування та евакуації.

Читайте також: Гутерреш – лаврову: ООН готова забезпечити «гуманітарний коридор» з Азовсталі

МЗС констатувало, що росія зриває всі зусилля, спрямовані на створення безпечних і надійних гуманітарних коридорів для надання гуманітарної допомоги та евакуації. москва ставиться до людей на металургійному заводі «Азовсталь» як до заручників.

Зовнішньополітичне відомство також звернуло увагу на фільтраційні табори, куди росія продовжує відправляти маріупольців перед незаконним переміщенням та депортацією на свою територію: «Це нагадує тактику, яку використовували нацисти під час Другої світової війни».

Читайте також: Очільник Донеччини: Оборонці Маріуполя повинні вижити – інакше жодних переговорів

«Ці воєнні злочини необхідно негайно припинити. Ми закликаємо ООН та МКЧХ допомогти у забезпеченні безпечного гуманітарного коридору з Маріуполя. Нам потрібно, щоб світ діяв зараз. Допоможіть нам врятувати життя людей!», - підкреслило МЗС.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-