Очільник Донеччини: Оборонці Маріуполя повинні вижити – інакше жодних переговорів

Очільник Донеччини: Оборонці Маріуполя повинні вижити – інакше жодних переговорів

Укрінформ
Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що оборонці Маріуполя повинні вижити, інакше переговорів України з росією не буде.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

«Оборонці Маріуполя повинні вижити – інакше ні про які переговори з росією не може бути й мови! Геноцид українського народу в Маріуполі ніколи не забудемо і не пробачимо», - написав очільник області.

Він нагадав, що у Маріуполі російські загарбники завдали 35 авіаударів по меткомбінату «Азовсталь» тільки за вчора, і це вже після того, як «їхній диктатор публічно оголосив, що ніякого штурму не буде».

Читайте також: Над заводом «Азовсталь» у Маріуполі помітили чорний дим - Sky News

«Але росіяни все одно б’ють. Б’ють, знаючи, що на заводі перебуває більше тисячі цивільних. Бо, власне, саме за цим вони сюди й прийшли: бити, вбивати і руйнувати. Ми це чудово розуміємо. І в таких умовах ми не припиняємо спроб визволити наших людей із блокадного міста – і цивільних, і військових», - підкреслив Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на пресконференції 23 квітня заявив, що Україна вийде з переговорів з рф у разі знищення людей у Маріуполі.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Читайте також: В ОП відповіли росії на «взяття Маріуполя»: Азовсталь - п’ята частина міста, або 22 Ватикани

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-