Подоляк: Кожен із нагороджених у рф «героїв» - вже у списку воєнних злочинців

Подоляк: Кожен із нагороджених у рф «героїв» - вже у списку воєнних злочинців

Укрінформ
Нагороджені росією так звані «герої», особи та імена яких приховують, вже є у списках воєнних злочинців, і нагороди будуть доказами скоєних ними злочинів.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«Кожен із нагороджених уже є у списку воєнних злочинців. І нагорода – це доказове юридичне свідчення того, що ця людина навмисно ґвалтувала, вбивала, підривала», –зазначив Подоляк.

При цьому Подоляк зазначив, що своїх «героїв» у росії нагороджують виключно інкогніто, закриваючи їм обличчя та викреслюючи прізвища у трансляціях.

Читайте також: Міжнародний кримінальний суд долучився до розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Подоляк упевнений, що абсолютний абсурд – це «герої», які бояться, соромляться та ховаються.

Між іншим, радник голови ОП наголосив, що немає ніяких героїв, тому й соромляться.

«Соромляться брати нагороди за крадіжки унітазів в Україні та за групові сафарі на мирних жителів», - вважає Подоляк.

Водночас він нагадав, що російська людиноненависницька пропаганда та вищі посадові особи постійно кажуть про те, що вони нібито борються за правду, рятують світ від чогось жахливого, і взагалі вони – це «найкращі люди планети».

Читайте також: путін здійснює в Україні спецоперацію геноциду – Моравецький

«І не має значення, що все це «визволення» здійснюють на чужій території, куди підступно вторглися. Не має значення, що при цьому масово вбивають українців. Не має значення, що навмисно і жорстоко обстрілюють наші міста та житлові квартали. Не має значення, що колективно й у наказовому порядку ґвалтують жінок. Але вони – «за правду», – наголосив радник керівника ОП.

Як повідомлялося, 24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-