В Україні створили орган, який каратиме воєнних злочинців рф у будь-якій частині світу – Данілов

В Україні створили орган, який каратиме воєнних злочинців рф у будь-якій частині світу – Данілов

Укрінформ
В Україні вже є спеціальний орган, який буде відповідати за покарання російських воєнних злочинців, незалежно від того, в якому місті російської федерації вони проживають чи в якій частині світу перебувають.

Як передає Укрінформ, про це в загальнонаціональному ефірі повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, відповідаючи на запитання щодо переслідування російських воєнних злочинців та щодо створення спеціального органу, який би займався такими питаннями.

«Він у нас є, такий орган у нас є. І всі покидьки, які брали участь у тих речах, про які ви сказали (злочини проти людяності в Бучі, Ірпені, інших містах України – ред.), вони обов’язково будуть покарані. Де б вони не знаходились, в який би точці світу ми їх не знаходили, ніхто не буде безкарним за те, що він вбивав наших дітей, людей і наше мирне населення. Всі будуть без виключення покарані! В сучасному світі ви нічого не можете приховати, запам’ятайте раз і назавжди – все, що ви робите в сучасному світі, приховати неможливо. І де б ви не були – з Тули, з Москви, з якихось інших міст російської федерації, поки вона не розвалилась на клаптики – ви будете за це нести кару», – попередив Данілов.

Читайте також: Для перемоги в судах потрібно, щоб факти злочинів росії були визнані геноцидом - Корнієнко

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня латвійський парламент одностайно ухвалив заяву про агресію рф та її воєнні злочини в Україні, визнавши, що зараз росія здійснює геноцид проти українського народу.

22 квітня генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що Сполучені Штати допомагають Україні зі збором і збереженням доказів воєнних злочинів, які були скоєні російськими військами з початку агресії москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-