Для перемоги в судах потрібно, щоб факти злочинів росії були визнані геноцидом - Корнієнко

Для перемоги в судах потрібно, щоб факти злочинів росії були визнані геноцидом - Корнієнко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко наголосив, що для перемоги в міжнародних судах потрібно, щоб факти злочинів росії в Україні були визнані світом не просто злочинами, а елементами геноциду.

Про це він сказав під час ефіру одного з телеканалів, інформує пресслужба Верховної Ради, передає Укрінформ.

Як зазначається, Корнієнко зауважив, що історично процеси визнання геноцидів відбуваються непросто і не швидко, як було, наприклад, із визнанням геноцидом Голодомору в Україні у 30-их роках 20 сторіччя.

«Ця історія відкрита і відбувається досі. Тобто, це тривалі рішення, тривалі процеси. У деяких країнах вони минають роками, десятиліттями. І чим більше ми будемо разом, єдиною командою працювати з нашими партнерами, тим швидше ці процеси відбуватимуться», - наголосив Корнієнко, підкреслюючи важливу роль у цій співпраці саме балтійських країн, які першими почали ухвалювати історичні рішення щодо визнання воєнних злочинів росії геноцидом українського народу.

Повідомляється, що коментуючи судові перспективи щодо визнання у міжнародних судах вини росії у воєнних злочинах на території України, Корнієнко підкреслив необхідність напрацювання сильної доказової бази.

«Це залежить від того, наскільки ми матимемо необхідний пакет доказів безчинств, що відбувалися під Києвом. А з іншого боку – потрібно, щоб у нас була сильна позиція у Європі, у світі щодо визнання цих фактів не просто злочином, а елементами геноциду», - сказав Корнієнко.

Читайте також: Сейм Латвії визнав агресію та воєнні злочини рф в Україні геноцидом

Як повідомлялося, Естонія визнала дії російських збройних сил та військово-політичного керівництва рф геноцидом українського народу. Також парламент Латвії одностайно ухвалив заяву про агресію рф та її воєнні злочини в Україні, визнавши, що нині росія здійснює геноцид українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-