Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Штати допомагають Україні збирати та зберігати докази воєнних злочинів рф

Укрінформ
Генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що Сполучені Штати допомагають Україні зі збором і збереженням доказів воєнних злочинів, які були скоєні російськими військами з початку агресії Москви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

«Зараз ми контактуємо з Генеральним прокурором України, і ми допомагаємо ... вони (українці – ред.) зібрали групу міжнародних союзників для допомоги, і тому ми допомагаємо у зборі доказів і збереженні доказів, що стосуються можливих військових злочинів (рф в Україні – ред.)», - сказав Гарланд.

Зазначається, що наприкінці березня держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що уряд Сполучених Штатів Америки на підставі аналізу зібраних фактів визнав дії російської федерації в Україні воєнним злочином.

Читайте також: ЄС залучить понад 50 радників для розслідування воєнних злочинів в Україні

Нещодавно Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в інтерв’ю CNN повідомила, що її Офіс розслідує 5800 справ про воєнні злочини та злочини проти людства, вчинені російськими військами.

Раніше Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні оголосила, що додатково залучить 54 міжнародних радників для розслідування воєнних злочинів.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів внаслідок вторгнення рф в Україну.

Також відповідно до міжнародного кримінального кодексу, прокуратура тієї чи іншої держави може розслідувати воєнні злочини та злочини проти людяності у всьому світі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-