Україна і світ ніколи не визнають результати «референдумів» загарбників на півдні України – МЗС

Україна і світ ніколи не визнають результати «референдумів» загарбників на півдні України – МЗС

Заява
Укрінформ
Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають результати псевдореферендумів російських загарбників на окупованих територіях півдня України.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

Відомство зазначає, що російські загарбники продовжують підготовку так званих референдумів на тимчасово окупованих територіях півдня України.

«РФ фактично йде тим самим шляхом, що й у 2014 році в Луганській та Донецькій областях», - підкреслює МЗС.

На думку міністерства, цілком очевидно, що злочинні дії Росії не отримали підтримки з боку населення тимчасово окупованих територій. Натомість українці продовжують відчайдушно чинити опір російським окупаційним адміністраціям. Тому Москва і розпочала підготовку неприкритої фальсифікації результатів «голосування» щодо створення так званих народних республік на півдні нашої держави.

Зовнішньополітичне відомство наголосило, що спроби Кремля «легалізувати» російські окупаційні адміністрації на цих територіях та створити квазіюридичні підстави для проведення примусової мобілізації мешканців регіону приречені.

Читайте також: На Херсонщині загарбники погрожують аграріям фізичною розправою та відбирають майно

«Відповідно до норм міжнародного права і законодавства України, результати цих псевдореферендумів будуть юридично нікчемними. Україна і весь цивілізований світ ніколи не визнають ці протиправні та злочинні рішення РФ», - констатувало міністерство.

МЗС також закликало міжнародну спільноту засудити підготовку так званих референдумів на півдні України, не визнавати їхні «результати» та продовжити всеосяжний тиск на Росію, аби змусити її припинити агресію проти суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: На Херсонщині загарбники друкують бюлетені для «референдуму» - ОК «Південь»

Як повідомляв Укрінформ, окупанти на перші числа травня готують «референдум» на Херсонщині, проте область — українська і вона чекає на звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-