На Херсонщині загарбники друкують бюлетені для «референдуму» - ОК «Південь»

На Херсонщині загарбники друкують бюлетені для «референдуму» - ОК «Південь»

Укрінформ
У Херсонський області російські загарбники продовжують підготовку до так званого "референдуму", друкують бюлетені, поширюють агітаційну продукцію.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь" у Фейсбуці за підсумками доби, передає Укрінформ.

Місцеве населення Херсонської області, що перебуває під тимчасовою окупацією, продовжує акції з демонстрації своєї проукраїнської позиції, люди виходять на мирні мітинги під українськими прапорами, демонстративно відмовляються купувати та вживати завезені окупантами продукти.

Читайте також: російські війська почали масований наступ на Запоріжжі

Тим часом загарбники продовжують підготовку до "референдуму", друкують бюлетені, поширюють агітаційну продукцію, блокують українське мовлення та зв’язок.

У будинках місцевих активістів проводяться обшуки та викрадення людей. Вздовж трас ворожі війська щільно мінують поля, лісосмуги й ґрунтові дороги.

На півночі Херсонщини ворог під прикриттям артилерійського та танкового вогню на 2 БТРах проводив розвідку боєм в бік Дніпропетровщини. Однак був зупинений вогневим ураженням наших підрозділів, зазнав втрат і відступив на попередній рубіж.

При спробі гелікоптера Ка-52 здійснити пуски на ураження, нашими підрозділами ППО був відкритий вогонь, що змусило ворога відстрілятися неприцільно і втекти, йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Луганщині збільшилася кількість обстрілів, область бомбардують шість літаків рф

На Миколаївщині суттєвих змін в позиціях не було, зберігається загроза як артилерійських так і ракетних ударів. Внаслідок ракетного удару було пошкоджено будівлю поліклініки одного з населених пунктів, інформація про постраждалих уточнюється.

У Чорноморській операційній зоні продовжується маневрування корабельної групи ворожого флоту. Тож залишається загроза ракетних ударів, не виключена і висадка десанту.

Ворог продовжує розвідувати наші позиції за допомогою безпілотників-розвідників, які наші сили ППО продовжують влучно нищити.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 19 квітня ліквідували близько 20 800 російських військових.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-