російські війська почали масований наступ на Запоріжжі

російські війська почали масований наступ на Запоріжжі

Укрінформ
На території Запорізької області російські війська почали масований наступ. В ОВА закликають людей евакуюватися з прифронтових населених пунктів.

Про це голова Запорізької ОВА Олександр Старух сказав в ефірі телемарафону UAразом, передає Укрінформ.

“Останній місяць лінія зіткнення майже не змінювалась, але були бої різної інтенсивності. На сьогодні ворожі війська суттєво активізувалися. У Пологівському районі загострилася ситуація, спостерігаються щоденні обстріли. Супротивник почав масований наступ, але наші захисники тримають оборону”, - сказав Старух.

Він зазначив, що був розроблений план евакуації, згідно з яким вивозили жінок та дітей з Гуляйполя, Оріхова, Комишувахи та інших населених пунктів. В ОВА додають, що деякі мешканці відмовилися евакуюватися у безпечні регіони та вирішили залишитися у своїх домівках, наражаючи себе на небезпеку.

Читайте також: На Луганщині збільшилася кількість обстрілів, область бомбардують шість літаків рф

“На жаль, не всі поставилися з розумінням, залишилися деякі літні люди, їх набагато важче евакуйовувати. Рекомендуємо, щоб жінки, діти та літні люди виїжджали з лінії зіткнення в обласний центр”, - закликав громадян голова Запорізької ОВА.

Старух запевнив, що вже прораховано, на розміщення якої кількості людей вистачить потужностей. Якщо кількість евакуйованих збільшуватиметься, частина залишиться жити у Запоріжжі. Всього у запорізьких комунальних закладах проживає 28 тисяч переміщених. Поки місто витримує, але, за словами Старуха, краще, щоб жінки та діти були у спокійних регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-