Данілов – про кінець війни: Буде набагато швидшим, якщо зброю від союзників доставлять швидко

Данілов – про кінець війни: Буде набагато швидшим, якщо зброю від союзників доставлять швидко

Укрінформ
Ефективність західної зброї та хоробрість українських військових допомогли відтіснити російські війська з північних регіонів України.

Про це в інтерв’ю телеканалу Sky News заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає Укрінформ.

«Від початку війни у нас була протитанкова зброя, яка виявилася дуже ефективною. Ми знищували багато танків і російської бронетехніки. Завдяки ефективності цієї зброї та хоробрості наших воїнів ми витіснили їх із Київської, Чернігівської та Сумської областей. І якщо вони (росія – ред.) кажуть, що пішли з власної волі, це неправда», - сказав Данілов.

Він також закликав західних союзників прискорити надання більш важкого озброєння, оскільки українські сили ведуть другу фазу війни, яка зосереджена на сході.

Читайте також: На Великдень росія може вдатися до провокацій на своїй або українській території – Данілов

«Зараз потрібна важка зброя, потрібна бронетехніка. Нам потрібна далекобійна артилерія. Вона нам дуже, дуже потрібна», - зазначив секретар РНБО.

На запитання, як закінчиться війна, Данілов відповів, що вона закінчиться перемогою України.

«Якщо та зброя, яку нам обіцяли наші союзники, буде доставлена якомога швидше, цей кінець війни може бути набагато швидшим», - додав він.

Читайте також: Несправедливо, що ми досі змушені просити зброю: Зеленський показав світлини зруйнованих міст

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-