путін планує кинути примусово «мобілізованих» українців на штурм позицій ЗСУ – розвідка

путін планує кинути примусово «мобілізованих» українців на штурм позицій ЗСУ – розвідка

Укрінформ
Очільник рф володимир путін планує провести примусову мобілізацію на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

Про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"Псевдореферендуми на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей мають на меті оголошення примусової "мобілізації". Після її проведення ФСБ РФ планує кинути "мобілізованих" українців на найгарячіші ділянки фронту на штурм позицій ЗСУ під контролем загороджувальних загонів. Фактично це спроба знищити Україну руками самих українців", – йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що для проведення "референдумів" завчасно збираються особисті дані мешканців тимчасово окупованих територій, начебто для отримання "гуманітарної допомоги" або соціальних виплат. В день "голосування" співробітники ФСБ заповнюватимуть бюлетені, користуючись отриманою інформацією, без згоди та фізичної присутності самих українців.

Читайте також: У Маріуполі рашисти погрожують стріляти по людях, які виходять на вулицю без білих стрічок

За даними ГУР, ця спецоперація переслідує такі цілі: знищення представників українського етносу; проведення пропагандистських заходів з нав'язуванням населенню росії та світу міфу про те, що "звільнене від нацистів населення областей почало боротися з націоналістичними батальйонами".

"Це ще один злочин путінського режиму проти України та доказ геноциду, що проводиться проти української нації", – наголошують у розвідці.

Читайте також: москва розпочала «чистки» керівників «лнр» - розвідка

24 лютого 2022 року росія розширила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-