У Криму окупанти «шиють» уже понад 30 справ за «законом про дискредитацію» армії рф

У Криму окупанти «шиють» уже понад 30 справ за «законом про дискредитацію» армії рф

Укрінформ
В окупованому Криму за півтора місяця щодо кримчан склали 36 протоколів за публікації у соцмережах та поодинокі пікети з плакатами на антивоєнні теми.

Про це за підсумками аналізу судової практики на території півострова повідомляє сайт правозахисної ініціативи “Кримський процес”, передає Укрінформ.

"З 4 березня до 18 квітня на території Криму та Севастополя російські силовики склали 36 протоколів за статтею про дискредитацію російських збройних сил", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 36 випадків лише одну “справу” повернули до поліції для усунення недоліків, ще одна перебуває на стадії розгляду. У решті випадків судові рішення мали обвинувальний характер.

"Кримським процесом" встановлено, що у 10 випадках "справи" були порушені за публікації в соціальних мережах, як мінімум у 7 випадках - за одиночні пікети або "демонстрування" антивоєнних плакатів, щонайменше троє кримчан були оштрафовані за усні висловлювання на тему війни.

Читайте також: «Прокурор» у Криму просить для Джемілєва три роки у колонії-поселенні

Звертається також увага на випадок притягнення до відповідальності за особисте повідомлення у соцмережах, відправлене у месенджері.

У “Кримському процесі” зазначають, що притягнення до відповідальності окупаційними судами за статтею про “дискредитацію російських збройних сил” мають низку ознак “єдиного, системного та політично мотивованого переслідування з грубими та численними порушеннями основних стандартів доступу до справедливого правосуддя – принципів публічності, змагальності сторін та неупередженості судового розгляду”.

Як повідомлялося, 4 березня 2022 року путін підписав федеральний закон "Про внесення змін до кодексу рф про адміністративні правопорушення", згідно з яким встановлено ​​адміністративну відповідальність за громадські дії, спрямовані на "дискредитацію збройних сил рф".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-