Ворог завершив перегрупування військ для наступу на сході України – Міноборони

Ворог завершив перегрупування військ для наступу на сході України – Міноборони

Укрінформ
Російський агресор завершив перегрупування військ для наступу в східній операційній зоні.

Про це сказав на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

«Наразі агресор завершив перегрупування військ для наступу в східній операційній зоні. Посилення наступального угруповання відбувається за рахунок перекидання додаткових російських підрозділів. Найінтенсивніші бойові дії ведуться у Слобожанському і Донецькому операційних районах», - сказав Мотузяник.

За його словами, зс рф завершують створення наступального угруповання в східній операційній зоні. Водночас противник не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури України.

Читайте також: На Луганщині почався наступ військ рф, у Кремінній - вуличні бої

«Зокрема, літако-вильотів оперативно-тактичної авіації російських літаків збільшилося у півтора раза. Окупант готується до наступу на сході України, аби встановити повний контроль над територією Донецької, Луганської областей і забезпечити стійкість сухопутного коридору з окупованою територією Автономної Республіки Крим», - зазначив речник Міноборони.

Як повідомлялося, у Генштабі ЗСУ вважають, що за всіма ознаками війська рф здійснюють перегрупування для зосередження основних зусиль на східному напрямку.

Читайте також: Війська рф не зможуть здобути хоч якусь перемогу до Великодня - Буданов

Війська російської федерації з 24 лютого по 18 квітня втратили в Україні орієнтовно 20 600 осіб. Також ворог втратив танків 790 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2041, артилерійських систем – 381, РСЗВ - 130, засобів ППО - 67, літаків – 167, гелікоптерів – 147, автомобільної техніки - 1487, кораблів / катерів - 8, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 155, спеціальної техніки - 27, пускових установок ОТРК/ТРК - 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-