Поліція відкрила понад 6,6 тисячі справ за фактами злочинів військових рф

Поліція відкрила понад 6,6 тисячі справ за фактами злочинів військових рф

Укрінформ
За сім тижнів повномасштабної війни рф проти України до поліції надійшли понад 1 мільйон 300 тисяч заяв і повідомлень. Поліцейські відкрили вже понад 6,6 тисячі справ за фактами вчинення злочинів військовослужбовцями рф.

Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал НПУ.

«За 7 тижнів повномасштабної війни до підрозділів поліції надійшли понад 1 мільйон 300 тисяч заяв та повідомлень. Більш як 200 операторів цілодобово приймають звернення та консультують громадян», - сказав Клименко.

За його словами, поліцейські вже розпочали понад 6,6 тис. кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовослужбовцями рф.

Читайте також: Розвідка виклала дані генералів рф, які керували вбивствами українців у Маріуполі і на Київщині

Слідчі та криміналісти Нацполіції продовжують працювати у визволених населених пунктах, аби ретельно зафіксувати кожен доказ злочинних дій окупантів.

Окрім того, НПУ на визволених територіях збільшила кількість патрулів, щоб максимально зачистити сліди ворога та вберегти вціліле майно від мародерів.

«Завдяки посиленим заходам безпеки вдається ефективно виявляти ворожих агентів та симпатиків країни-агресора. На жаль, таких вистачає. За 7 тижнів війни розпочато 227 кримінальних проваджень за колабораціонізм. А також затримано 640 осіб, причетних до диверсійної діяльності», - повідомив Клименко.

За його інформацією, також зареєстровано понад 2,5 тисячі майнових злочинів.

Читайте також: Воєнні злочини рф в Україні: звіт експертів ОБСЄ можуть використати у трибуналі

«Понад 700 підозрюваних притягуються до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та розбої в умовах воєнного стану. Нагадаю, що за ці злочини передбачене покарання від 5 і до 15 років ув’язнення», - зазначив глава НПУ.

Він додав, що поліцейські в режимі 24/7 посилено забезпечують правопорядок, у тому числі на блокпостах, яких наразі по Україні встановлено 785.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-