Зеленський: Будемо затягувати усіх російських воєнних злочинців у трибунал

Зеленський: Будемо затягувати усіх російських воєнних злочинців у трибунал

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що відповідальність для російських військових за воєнні злочини в Україні неминуча.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан відвідав Бучу. Правильно, що група судово-медичних експертів Міжнародного кримінального суду розпочне роботу в місті. Відповідальність для російських військових за воєнні злочини – неминуча. Будемо затягувати їх усіх у трибунал. І не тільки за скоєне в Бучі», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та прокурор МКС Карім Хан здійснили спільну робочу поїздку в Бучу на Київщині, де проводиться ексгумація тіл вбитих цивільних вже з другої великої могили на території місцевої церкви.

Читайте також: Зеленський - парламенту Естонії: В містах України, які стали жертвами російських ударів, убиті вже десятки

Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях були десятки тіл, деякі з них зі зв'язаними руками.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-