вояки рф не отримують додаткових доплат за війну в Україні і статусу «ветерана» – розвідка

вояки рф не отримують додаткових доплат за війну в Україні і статусу «ветерана» – розвідка

Укрінформ
Вояки російської 47 танкової дивізії, що брали участь у боях проти України, не отримали обіцяних додаткових доплат.

Про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

"Військовослужбовці РФ з 47 танкової дивізії, що брали участь в боях проти України, не отримали обіцяних додаткових доплат. Останні доплати, які вони отримали, це 2 відсотки до окладу за «навчання» ще до початку війни", - зазначають у ГУР МОУ.

При цьому, за інформацією розвідки, статус «ветерана» в рф теоретично можуть отримати тільки ті, хто зазнав поранення, лікувався у шпиталі та має офіційну фіксацію ушкоджень. Військовики бомбардують командування зверненнями щодо доплат та отримання статусу, але їх ігнорують. Як наслідок, військовослужбовці не мають ані бажання, ані стимулу повертатися в зону бойових дій, констатують у ГУР.

Читайте також: росію потрібно позбавити будь-якої можливості тероризувати сусідів - Зеленський

Зазначається, що додатковим чинником для відмови брати участь у війні стала велика кількість тіл загиблих, які починають надходити до РФ. Російське командування віддало наказ транспортувати їх невеликими партіями, сподіваючись, що це допоможе уникнути проявів невдоволення та спротиву в окремих підрозділах, а також паніки серед місцевих громад.

За інформацією розвідки, щоб не допустити масових звільнень через небажання брати участь у бойових діях в Україні, до військового контракту армії рф включають положення про згоду на виконання завдань у районах військових дій, незалежно від місця їх проведення.

Як повідомляв Укрінформ, поранених російських солдатів переконують повертатися на війну. Задля цього поширюють антизахідну пропаганду у російських військових медичних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-