Хіматака рф у Маріуполі: Україна чекає жорсткої відповіді світу в разі офіційного підтвердження

Хіматака рф у Маріуполі: Україна чекає жорсткої відповіді світу в разі офіційного підтвердження

Укрінформ
Україна чекає на жорстку відповідь світу у разі офіційного підтвердження використання російськими військами хімічної зброї у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Стрічку заполонили повідомлення про ймовірне застосування хімічної зброї в Маріуполі. "Азов" повідомляє, що є постраждалі. США застерігали росію, що у разі її спроби використати проти України хімічну зброю, відповідь буде дуже жорсткою. Приблизно те саме говорив і канцлер Німеччини.Що ж, чекаємо офіційного підтвердження інформації та максимально болісної для росії відповіді", - написав Стефанчук.

Читайте також: МЗС Австралії: будь-яке використання хімзброї рф буде порушенням міжнародного права

Він сподівається, що вже всім зрозуміло, - непокаране зло стає причиною ще більшого зла.

Як повідомлялося, бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна максимально серйозно ставиться до погроз росіян застосувати хімічну зброю проти українців, і закликав міжнародних партнерів застосувати ембарго на російську нафту.

Читайте також: Хімічна атака в Маріуполі: Білецький повідомив про трьох постраждалих

Міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс повідомила, що Британія терміново з’ясовує деталі, які стосуються повідомлень про застосування росією хімічної зброї в Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-