Хімічна атака в Маріуполі: Білецький повідомив про трьох постраждалих

Хімічна атака в Маріуполі: Білецький повідомив про трьох постраждалих

Укрінформ
Засновник полку «Азов» Андрій Білецький повідомив, що внаслідок застосування агресорами невідомої отруйної речовини у Маріуполі постраждали троє осіб.

Про це Білецький розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його інформацією, кілька годин тому росіяни завдали удару хімзброєю по Маріуполю, зокрема по заводу «Азовсталь».

«Якщо говорити про практичну сторону удару – вона невелика, троє людей мають чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків. Навіть зброю масового ураження ці ідіоти не можуть використати повноцінно. Якщо говорити про моральну сторону - то вона нам говорить лише про одне, - про боягузтво росіян», - наголосив засновник полку «Азов».

Читайте також: Імовірність застосування росіянами хімічної зброї у Маріуполі дуже висока - джерело

Як уточнив Білецький, використання росіянами цього виду зброї говорить про те, що вони не можуть взяти Маріуполь, що не можуть здолати українських захисників.

«Вони ж розуміють, що це розійдеться по всьому світу, що весь світ дізнається, що вони - терористи, які порушують величезну кількість конвенцій… І через це вони впадають у відчай, і їм нічого не залишається, як у першій світовій війни, тільки використовувати невибіркову заборонену зброю. Але що б там не було - Маріуполь переможе, «Азов» переможе, Україна переможе. Слава Україні», - заявив Білецький.

Читайте також: Санкції мають бути такі, щоб з рф не лунало ані слова про зброю масового ураження - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, бійці полку «Азов» заявили, що у Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА.

Раніше представник «днр» едуард басурін заявив, що українських захисників Маріуполя треба заблокувати на заводі «Азовсталь», а потім застосувати там хімічну зброю.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна максимально серйозно ставиться до погроз росіян застосувати хімічну зброю проти українців, і закликав міжнародних партнерів запровадити ембарго на російську нафту.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-