Боррель: Військові дії росії в Україні можна описати словами «провал» і «жах»

Боррель: Військові дії росії в Україні можна описати словами «провал» і «жах»

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що російську агресію росії проти України можна охарактеризувати двома словами: провал у військових діях і жах, який чинять російські військовослужбовці на тимчасово захопленій території.

Про це він заявив у Люксембурзі за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська агресія проти України має два слова для визначення. Перше - це провал. Це величезний провал для російської армії. Вони намагалися захопити Київ і зустріли опір. Зараз вони полишили Київ, оскільки не змогли захопити столицю, і перегруповують свої війська на сході», - сказав Боррель.

За його словами, українські сили знають про намір росіян розпочати великий наступ на сході і готуються зустріти ворога. Євросоюз та окремі країни-члени продовжують надавати Україні допомогу, аби ЗСУ Сили могли гідно протистояти противнику.

Читайте також: Військовими діями в Україні росія провокує голод у світі – Боррель

«Друге слово – це жах, який за собою залишила російська армія. Це вбиті цивільні люди, зруйновані міста. Це наслідки невибіркового бомбардування, на кшатлт того, що ми бачили на залізничній станції (у Краматорську – ред.). Ми дуже занепокоєні гуманітарними наслідками цієї війни. Маріуполь нині перетворився на мертве місто», - заявив високий представник ЄС.

Він наголосив, що з огляду на підготовку росії до чергової атаки на сході України Євросоюз приділяє набагато більше уваги негайним заходам підтримки України для відбиття чергового наступу загарбників.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Санкції ЄС не зупинять путінську «машину війни» – Боррель

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту в Україну 9 квітня відвідали визволене від окупантів місто Буча, де побачили наслідки злочинів російських загарбників проти мирного населення. Вони заявили про повну підтримку з боку ЄС всебічного та широкого міжнародного розслідування воєнних злочинів росії та притягнення до відповідальності виконавців і політичних керівників країни-агресора.

Фото: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-