Зростає ймовірність використання росією фосфорних боєприпасів у Маріуполі – британська розвідка

Зростає ймовірність використання росією фосфорних боєприпасів у Маріуполі – британська розвідка

Укрінформ
За даними британської розвідки, у Маріуполі зростає ймовірність використання російськими військовими фосфорних боєприпасів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Застосування в минулому російськими військами фосфорних боєприпасів у Донецькій області підвищує ймовірність їх майбутнього застосування в Маріуполі, оскільки бойові дії за місто посилюються», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що російські обстріли тривають у Донецькій та Луганській областях. Українські сили відбили кілька атак, в результаті яких було знищено танки, автомобілі та артилерійське обладнання противника.

У британській розвідці попереджають, що подальше використання росією некерованих бомб зменшує їхню здатність розрізняти цілі під час наведення та зазнання ударів, що значно збільшує ризик подальших жертв серед цивільного населення.

Читайте також: Бійці полку «Азов» у Маріуполі пошкодили КрАЗи противника та знищили їх боєкомплекти

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста і селища України, катують і вбивають мирне населення.

російська агресія проти України викликала об’єднану відповідь від Європейського Союзу, який запровадив жорсткі санкції проти росії, надає суттєву політичну, економічну, фінансову та військову підтримку Україні та приймає на своїй території мільйони українців, котрі рятуються від війни.

Читайте також: ЗСУ не дають росії створити коридор між Кримом і сходом України – розвідка Британії

За даними ООН, кількість українських біженців перевищила 4,5 мільйона.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-