Зеленський розповів, як саме Маріуполь впливає на перемовини з рф

Зеленський розповів, як саме Маріуполь впливає на перемовини з рф

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає Маріуполь на сьогодні серцем цієї війни, супротив якого зміцнює позиції України. 

Про це він заявив у інтерв’ю для APNews, повідомляє Укрінформ.

«Маріуполь – це серце цієї війни на сьогодні. Воно б’ється - ми воюємо, ми міцні. Якщо воно перестане битися, у нас будуть більш слабкі позиції. Вони (захисники міста – ред.) - люди, які відтягнули на себе велику кількість ворога», - сказав глава держави.

Президент підкреслив, що чим міцніша позиція України в Маріуполі, тим міцнішою вона буде і на сході, в районі ООС, а як результат – українська сторона матиме переваги на переговорах, «у діалозі з рф».

«Якщо у нас ситуація буде слабка в усіх цих напрямках, то ми можемо не дочекатися на зустріч. Тому що тоді росія буде робити всі ці кроки, які можуть призвести до повернення навіть у ті міста, які ми зараз деокупували. Вони можуть піти і на це. Тоді вже наша ситуація в перемовинах буде слабша і навіть не цікава для рф», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Від долі Маріуполя залежатимуть і подальші дії російських військових - Зеленський

Водночас він наголосив, що вірить в інший результат і нашу перемогу.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі досі перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-