Від долі Маріуполя залежатимуть і подальші дії російських військових - Зеленський

Від долі Маріуполя залежатимуть і подальші дії російських військових - Зеленський

Укрінформ
У яких напрямках просуватиметься ворог, зараз залежить від багатьох факторів, зокрема, чи вистоїть Маріуполь.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час спільного брифінгу з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером, передає кореспондент Укрінформу.

«Стоїть Маріуполь... Скільки вистоїть Маріуполь? Там наші військові - потужні та міцні. Одні з найміцніших, і ви це прекрасно знаєте. Для них це велике випробування. Навколо них сьогодні 10 тисяч російських військових. Якщо ми втримаємо Маріуполь, ці 10 тисяч, то значить вони (військові рф - ред.) там будуть знаходитися, і не підуть на Схід тощо", - сказав Зеленський.

Також, за його словами, все залежить від того, наскільки швидко реагуватимуть світові партнери з постачання зброї, а також від того, чи лідер рф буде готовий іти далі.

"Все залежатиме від наших ЗСУ. Тому найголовніше, щоб ми були готові на будь-якому з цих напрямків', - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, на Донецькому і Таврійському напрямках росія продовжує нарощування військового угруповання.

Президент рф путін 24 лютого розпочав новий етап війни з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-