Стефанчук обговорив з євродепутатами постачання зброї та санкційний тиск на РФ

Стефанчук обговорив з євродепутатами постачання зброї та санкційний тиск на РФ

Фото, відео
Укрінформ
Голова ВР Руслан Стефанчук подякував за підтримку депутатам Європарламенту і парламентаріям країн-членів ЄС, які прибули до Києва, та закликав зробити все, щоб бюрократія не завадила постачанню зброї в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Апарату ВР, передає Укрінформ.

"Важливо, що це підтримка не тільки Європейського парламенту. Це підтримка всіх країн, делегати яких знаходяться зараз тут, в Україні. Країни не мовчать, а вголос говорять: ми разом з Україною. Тому вдячний всім друзям України, які сьогодні з нами поруч", — наголосив Стефанчук.

Він поінформував співрозмовників про військові злочини росії в Україні, які депутати ЄП та парламентів держав-членів ЄС зможуть побачити на власні очі, і подякував за готовність ЄС долучитися до їхнього документування.

"Треба робити спільно, і треба робити більше. Тільки тоді й перемога буде швидше, і кількість жертв — менша. Я звертаюсь до вас з таким проханням — зробіть все, що ви можете у своїх парламентах для цього", - сказав спікер парламенту.

Стефанчук також наголосив на важливості продовження та посилення санкційного тиску на росію. У цьому зв'язку він звернув увагу на те, що "реакція ЄС на агресію росії є сильною, але поки це не зупиняє росію”.

Голова ВР закликав депутатів Європарламенту завдавати економічного удару по агресору. Водночас, за його словами, санкційний тиск на росію потрібно підсилювати оборонною підтримкою України.

«Я знаю, що є певні бюрократичні процедури та блокувальні фактори щодо постачання зброї. Але давайте зробимо все, щоб бюрократія не перекрила право українського народу на життя і самооборону… Ви бачите, яку звитягу сьогодні демонструє українська армія. Це приклад того, наскільки безстрашно люди б'ються за свою землю. Українці завжди були мирним народом, але ми ніколи та нікому не дамо права окуповувати нашу землю та вбивати наших громадян», — заявив спікер.

Він наголосив, що Україна повністю готова до наступного кроку у відносинах із ЄС та розраховує на підтримку Європарламентом цього процесу, на швидке і якісне проходження необхідних процедур.

Читайте також: Зеленський подякував Словаччині за підтримку та допомогу Україні зброєю

«Мабуть, жоден народ світу не платив таку ціну за право жити разом з Європою. Прошу, побачте це, почуйте і зробіть все, щоб це рішення було логічним і завершеним. Парламент України вже виконав 70% того, що ми мали виконати щодо відповідності України Копенгагенським критеріям», — підкреслив Стефанчук.

Спікер подякував європарламентарям за гуманітарну допомогу та висловив сподівання, що підтримка і надалі буде такою потужною.

Як повідомлялося, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та високий представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель 8 квітня перебували з візитом у Києві.

Фото: пресслужба Апарату ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-