Зеленський подякував Словаччині за підтримку та допомогу Україні зброєю

Зеленський подякував Словаччині за підтримку та допомогу Україні зброєю

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Гегером, який перебуває в Україні з візитом, та подякував за допомогу зброєю у війні з росією.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський подякував словацькому народу й особисто главі уряду Словаччини за підтримку й надання реальної допомоги у вигляді озброєння, що посилює оборонні спроможності України в часи російського вторгнення.

«Я хочу подякувати словацькому народу й словацькому Прем’єр-міністру не за майбутнє, а за те сучасне, що вони для нас роблять під час війни. Повністю підтримуючи нас, нашу позицію, засуджуючи агресію Російської Федерації не тільки на словах, а й на ділі», – сказав Президент.

Читайте також: Словаччина передала Україні ЗРК С-300: 40 років на службі, але ефективна

Він зазначив, що не розкриватиме деталей цієї підтримки, наголосивши, що це історично важлива допомога.

За словами глави держави, під час сьогоднішнього візиту Гегера до Києва також відбулися перемовини очільника уряду Словаччини з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, було предметно обговорено багато речей, важливих для майбутнього нашої держави.

Президент подякував словацькій стороні за підтримку українців, які були змушені покинути свої домівки через військове вторгнення Росії.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем’єром Словаччини посилення санкційного тиску на рф

Зі свого боку Прем’єр-міністр Словаччини подякував Президентові та громадянам України, які борються за ідеали свободи й демократії, захищаючи європейські цінності.

Він зазначив, що Словацька Республіка продовжить надавати допомогу Україні, адже успішна боротьба нашої країни є успіхом для всієї Європи. Зокрема, він акцентував увагу на оборонній підтримці Української держави.

Прем’єр-міністр Словаччини також наголосив на важливості створення фонду післявоєнного відновлення України.

Читайте також: Словаччина скасувала дозволи на міжнародні перевезення для українських перевізників

Раніше посилення санкційного тиску на росію, гуманітарну допомогу та підтримку України на шляху до вступу в Європейський Союз обговорили під час зустрічі в Києві прем’єр-міністри України і Словаччини.

Прем’єр-міністр Словаччини підтвердив, що його країна передала Україні систему протиповітряної оборони С-300 (S-300).

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-