Шмигаль обговорив із прем’єром Словаччини посилення санкційного тиску на рф

Шмигаль обговорив із прем’єром Словаччини посилення санкційного тиску на рф

Фото
Укрінформ
Посилення санкційного тиску на росію, гуманітарну допомогу та підтримку України на шляху до вступу в Євросоюз обговорили під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністри України і Словаччини Денис Шмигаль та Едуард Геґер.

Як передає Укрінформ, про це інформує Урядовий портал.

Зокрема, Шмигаль під час зустрічі наголосив на необхідності запровадження додаткових санкцій та обмежувальних заходів проти рф.

«Дуже важливо запровадити так званий повторний пакет санкцій, щоб не давати росії адаптуватися та налагоджувати постачання підсанкційних товарів через інші країни. Це повинно мати вирішальний тиск на агресора», — зазначив очільник українського уряду.

Шмигаль подякував словацькому колезі за особисту позицію в питанні протидії агресивній політиці кремля щодо України та Європи. А також відзначив вагому підтримку Словаччини вимушеним переселенцям.

Читайте також: Словаччина передала Україні систему протиповітряної оборони С-300

«Особлива вдячність за допомогу, яку Словаччина надає з перших днів загарбницької війни росії проти України, вимушеним переселенцям. Ми цінуємо ефективну роботу Національного кризового центру допомоги Україні, який координує та проводить роботу із забезпечення всім необхідним українців, які перебувають у Словаччині, а також координує надання гуманітарної допомоги в нашу державу», — зазначив Шмигаль.

Сторони, зокрема, обговорили створення Фонду й Плану відновлення України, а також отримання Українською державою статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Читайте також: Уряд уже працює над новим планом Маршалла з відновлення України – Прем’єр

«Будемо вдячні за експертну й технічну допомогу в прискореній процедурі приєднання України до європейської родини», — сказав Прем’єр-міністр України.

Геґер запевнив, що Словаччина готова підтримувати санкції та висловив віру в перемогу України. Він підкреслив, що Україна захищає майбутнє Європи.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-