Зеленський: Всі воєнні злочини мають бути розслідувані та розглянуті в суді за законом

Зеленський: Всі воєнні злочини мають бути розслідувані та розглянуті в суді за законом

Укрінформ
Всі воєнні злочини мають бути розслідувані та розглянуті в суді за законом.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час спільного брифінгу з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та Високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі повинні бути рівними перед законом. І Україна завжди підтримувала саме це. У нас немає, як у російської федерації, такої вертикалі, щоб впливати на ті чи інші суди. Ми не можемо впливати на будь-які міжнародні суди, тому що ми будуємо демократію у нашій державі. І не хочемо (впливати на суди – ред.), і навіть якби ми могли це, ми б не хотіли цього робити, бо у нас незалежний суд», - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив, що впевнений у послідовних діях Збройних сил України, бо знає, що відбувається у нашій країні, тому все має бути справедливо та за законом.

«Але тим не менш, війна іде на нашій території. Ми не воюємо на території російської федерації,  ми не прийшли на чужу територію, ми не вбивали цивільних російської федерації, або навіть білорусі», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський – про візит представників ЄС до Києва: Потужний сигнал, що ми разом

Він нагадав, що 24 лютого ракети полетіли по українцях саме з території тієї країни.

«І цьому є докази, починаючи від свідків, до відео фрагментів. Тому моя відповідь дуже проста: ми завжди жили за законом і будемо жити за законом, але в цій війні ми розуміємо, хто ворог і хто її почав. І ми точно розуміємо, хто її переможе», - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Зеленського із Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та Високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем відбулася у Києві. Вони 8 квітня прибули з візитом до нашої країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-