На кожен російський танк Штати дадуть Україні 10 джавелінів - Блінкен

На кожен російський танк Штати дадуть Україні 10 джавелінів - Блінкен

Укрінформ
США та їхні союзники й партнери на кожен російський танк в Україні забезпечать 10 протитанкових систем.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю NBC, текст якого поширила в середу пресслужба Держдепу.

«Президент США санкціонував виділення додатково 100 млн доларів, що дасть змогу надати більше Джавелінів нашим українським партнерам, - сказав він. - Погляньте на це в перспективі: Сполучені Штати та наші союзники й партнери на кожен російський танк в Україні надали або незабаром нададуть 10 протитанкових систем».

Читайте також: NLAW і Javelin найкраще застосовувати у парі - рецепт українських військових

За його словами, Україна має «необхідні інструменти» - і далі отримуватиме їх, - щоб діяти швидко й ефективно, «упоратися з літаками, які обстрілюють їх з неба, з танками, які намагаються зруйнувати їхні міста на землі».

Блінкен підкреслив, що США надають необхідну допомогу Україні та посилюють тиск на Росію, аби війна закінчилася якнайшвидше.

Водночас він припустив, що «існує також дуже ймовірний сценарій, за яким це триватиме упродовж деякого часу». За його словами, росія, відступивши від Києва, з півночі та заходу, консолідує сили на сході, на Донбасі.

«У них ще лишилося багато сил. Та в українців є дещо сильніше – це запекла рішучість і воля боронити свою країну за підтримки багатьох країн світу», - додав він.

Читайте також: Штати можуть збільшити виробництво Stinger і Javelin - ЗМІ

Насамперед необхідно домогтися припинення агресії з боку росії, припинення вогню, виведення російських військ, утвердження Україною свого суверенітету та незалежності, підкреслив Блінкен. Надалі, зазначив він, потрібно докласти всіх зусиль, щоб стримувати росію, щоб Україна була захищена і це не повторилося.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-