NLAW і Javelin найкраще застосовувати у парі - рецепт українських військових

NLAW і Javelin найкраще застосовувати у парі - рецепт українських військових

Укрінформ
Військові 128-ї гірсько-штурмової бригади із власного досвіду радять застосовувати протитанкові комплекси NLAW і Javelin у парі.

Про це повідомляється у Фейсбуці 128-ї гірсько-штурмової бригади, передає Укрінформ.

"Часто запитують, який ПТРК кращий – NLAW чи Javelin. Скажу з досвіду, що найкраще використовувати їх у парі. NLAW чудовий на ближніх дистанціях – від 20 до 600 метрів, тому він незамінний при бойових діях в урбанізованій місцевості (міста і села). А Javelin найкращий від 1 до 2,5 кілометрів, тобто на відкритій місцевості", - ділиться досвідом оператор протиракетного комплексу 128 бригади Анатолій.

За його словами, обидва ПТРК щодо ураження дуже ефективні.

"Якщо правильно навести їх на ціль, вони на 100 відсотків вразять її і знищать. Такого, що ракета не проб’є броню чи ще щось, немає. А всі ці наварені на російських танках, БМП чи БТР ґрати («мангали») допомагають, як мертвому кадило", - каже Анатолій.

Читайте також: Українські військові зі «Стугни» знищили російську бронетехніку разом з екіпажем

І рашисти це вже добре засвоїли, зазначив український військовий, і там, де працюють наші NLAW і Javelin, практично не висувають техніку: "Знають, що якщо ми вистрілимо, ракета точно знищить ціль, і весь екіпаж із десантом загинуть за секунду. Бояться, словом".

Українські військові NLAW і Javelin використовують тільки проти важкої броньованої техніки. Вантажівки й інші легші цілі розстрілюють із українських ПТРК «Корсар». Вони, до речі, ефективні й проти танків, дуже добре себе зарекомендували.

"Нещодавно наша мобільна протитанкова група знищила з «Корсара» два російські БТР і змусила виїхати з капоніра (спеціальне земляне укріплення) БРДМ (бойова розвідувально-дозорна машина). Оператор влучив у БРДМ із «Корсара» рикошетом, той загорівся й виїхав із укриття, після чого за 10 секунд його прямою наводкою знищив наш танк", - розповів Анатолій, який опанував управління іноземними протитанковими комплексами за два дні на навчаннях перед війною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-