«Рудий ліс» на території ЧАЕС перетворив військових рф на смертників

«Рудий ліс» на території ЧАЕС перетворив військових рф на смертників

Укрінформ
Усі російські військові, які перебували у "Рудому лісі" на території Чорнобильської атомної електростанції, отримали значні дози опромінення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав в.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів Рулан Стрілець в ефірі телемарафону.

"Фахівці кажуть, що за дві доби знаходження у "Рудому лісі" людина отримує опромінення, яке можна порівняти з річною дозою опромінення. Тобто фактично всі ті, хто там знаходився, – вони смертники, вони – люди, які не мають шансів на подальше життя", – заявив Стрілець.

Читайте також: У загарбників паніка через опромінення вояків у Чорнобильській зоні

Він підкреслив, що російські загарбники захопили ЧАЕС, нехтуючи правилами радіаційної безпеки.

Як повідомлялося, раніше Генштаб ЗСУ інформував, що на території республіки білорусь, у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розмістили нібито "поранених" військовослужбовців збройних сил російської федерації, які дістали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні.

Читайте також: На ЧАЕС був штаб російських військових і близько тисячі загарбників

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого.

За інформацією НАЕК "Енергоатом", 31 березня російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю.

Фото з сайту Високий замок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-