У загарбників паніка через опромінення вояків у Чорнобильській зоні

У загарбників паніка через опромінення вояків у Чорнобильській зоні

Дані Генштабу
Укрінформ
Серед російських загарбників поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення військових із підрозділів, які базувалися в Чорнобильській зоні.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18 годину, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Серед військовослужбовців збройних сил російської федерації поширюються панічні настрої через радіаційне опромінення особового складу підрозділів, що базувалися в Чорнобильській зоні. Населенню білоруського селища міського типу Брагін рекомендовано уникати контактів з російськими окупантами, що відійшли із забрудненої зони", - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, на Сіверському напрямку триває переміщення підрозділів окупаційних військ від кордону України вглиб території білорусі. Значна частина військової техніки пошкоджена та буксирується. Також триває “евакуація” цивільного автотранспорту, викраденого загарбниками в Гостомелі, Ірпені, Бучі та Іванкові. Російські мародери перед перекиданням на інші напрямки також намагаються відправити родичам награбоване майно з території білорусі службою експрес- доставки СДЕК.

На Слобожанщині окупанти заблокували виїзд із міста Буринь, у населеному пункті фіксується велике скупчення військової техніки. Триває блокада Путивля, місто оточене блокпостами ворога. У селищі Юр’єве Сумської області окупанти проводять рейди з метою перепису населення та пошуку зброї.

На Донецькому напрямку тривають спроби противника заволодіти Маріуполем, блокувати Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасну, Троїцьке, Авдіївку, Мар’їнку та Красногорівку. Загарбники не мають успіху, зазнають втрат.

На Південнобузькому напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Серед місцевого населення у невизнаному Придністров’ї поширюються чутки про силове примушення особового складу збройних сил так званої “ПМР” до участі у війні проти України.

На Приморському напрямку окупаційні війська продовжують фільтраційні заходи в тимчасово захоплених населених пунктах.

"Через значні втрати особовий склад ворога деморалізований, що, в свою чергу, впливає на якість виконання ними поставлених завдань", - зазначають у Генштабі.

Наголошується, що сили оборони продовжують нищити війська противника і визволяти українські території.

Як повідомлялося, раніше Генштаб ЗСУ інформував, що на території республіки білорусь, у Гомельському республіканському науково-практичному центрі радіаційної медицини та екології людини, розмістили нібито “поранених” військовослужбовців збройних сил російської федерації, які дістали значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого.

За інформацією НАЕК «Енергоатом», 31 березня російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-