На ЧАЕС був штаб російських військових і близько тисячі загарбників

На ЧАЕС був штаб російських військових і близько тисячі загарбників

Укрінформ
На території Чорнобильської атомної електростанції перебувало близько тисячі російських військових, у місті Чорнобиль - до 500 солдатів.

Про це на брифінгу в Ukraine Media Center заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головний їхній штаб знаходився на території ЧАЕС. Там було близько 50 одиниць техніки та близько тисячі солдатів охороняли всередині Чорнобильську АЕС", - сказав Крамаренко.

Крім того, загарбники влаштували комендатуру у Чорнобилі, де було до 500 осіб. "Скільки по лісах сиділо в тих окопах, які ми виявляємо, - ми не знаємо", - додав чиновник.

За його словами, при відході з окупованої частини Київщини через Чорнобиль пройшло близько 10 тис. одиниць російської техніки. Вся ця техніка могла зазнати радіаційного забруднення, а російські солдати - отримати опромінення.

Як повідомлялося, російські війська, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, 31 березня двома колонами вирушили в бік українського кордону з білоруссю. Пізніше НАЕК "Енергоатом" повідомив, що станом на вечір 31 березня сторонніх осіб на майданчику ЧАЕС немає.

Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день агресії – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-