Україна в ОБСЄ: росіяни не знають моральних меж

Україна в ОБСЄ: росіяни не знають моральних меж

Укрінформ
Делегація України в ОБСЄ під час спеціального засідання Постійної ради розповіла про звірства та воєнні злочини, вчинені російськими вбивцями і мародерами у Київській області.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Визволення Київської області від російської банди вбивць і мародерів – я не можу назвати їх армією - показало масштаби звірств росії проти українців. Докази воєнних злочинів і злочинів проти людства є величезними і просто позбавляють дару мовлення", - заявив очільник української місії в ОБСЄ Євгеній Цимбалюк.

Він підкреслив, що звірства на Київщині доводять: росіяни не мають меж у своїй жорстокості, не знають моральних меж і не мають ніяких цінностей. "Убиті люди лежали на вулицях. Десятки з них були знайдені зі зв’язаними руками та слідами від пострілів у потилицю", - заявив посол.

Читайте також: В Ірпені знайшли вбитих дітей з ознаками зґвалтування та катувань

Зокрема, він поінформував присутніх про кілька випадків убивств цивільних, включаючи страти, які були зафіксовані Human Rights Watch. "У підвалі дитячого табору в Бучі обладнали кімнату для тортур. Українських жінок і дівчат годинами ґвалтували, катували, а потім вбивали. Були спроби спалити трупи зґвалтованих жінок біля дороги. Тіла людей були роздавлені танками. Спалено всю родину з дітьми", - розповів Цимбалюк.

Він указав на те, що з території Київської області вже вивезено понад 400 тіл мирних жителів, убитих росіянами.

Читайте також: Генсек Ради Європи закликала терміново розслідувати воєнні злочини на Київщині

"Найближчі дні внесуть ще більше ясності щодо цієї різанини та скоєних злочинів. За словами генпрокурора України, ситуація в Бородянці ще гірша, ніж у Бучі. Крім того, ще жахливіші картини та свідчення очікуються в інших визволених районах, особливо - у Маріуполі", - заявив очільник місії України в ОБСЄ.

24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення.

У визволеній від російських загарбників Бучі на Київщині виявили братську могилу, де поховано майже 300 людей.

Фото: Олег Ревега

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-