В Ірпені знайшли вбитих дітей з ознаками зґвалтування та катувань

В Ірпені знайшли вбитих дітей з ознаками зґвалтування та катувань

Укрінформ
На звільнених від рашистських окупантів територіях фіксуються масові випадки катувань мирного населення.

Про це йдеться у повідомленні у Фейсбуці омбудсмена Людмили Денісової, передає Укрінформ.

"У місті Ірпені виявлено вбитих дітей у віці до 10 років з ознаками зґвалтування та катувань", - написала вона.

Крім того, у дитячому таборі «Пролісок» на Київщині, де три тижні була база підрозділу армії рашистів, у підвалі корпусу знайдено 5 трупів чоловіків із зав'язаними за спиною руками. Їх катували, а потім холоднокровно вбили. Одному із загиблих розбили череп ударами прикладу з особливою жорстокістю. Інші були застрелені в потилицю або груди.

Читайте також: Супутникові знімки показують, що вбивства у Бучі скоєні під час російської окупації - NYT

У селі Вікторівка на Чернігівщині, яке було в окупації 25 днів, рашисти тримали людей у підвалі як заручників - від літніх людей до новонароджених дітей. Аби набрати хоча б відро води, селян відправляли під конвоєм. Не давали жодних ліків навіть тим, чиє життя залежить від певних медикаментів. Людина хвора на астму - померла, її тіло поховали поряд у лісі.

У Конотопському районі Сумської області на місцях колишніх стоянок ворога вже знайшли щонайменше трьох закатованих мирних українців.

Через нелюдські умови життя та принесені окупантами інфекції, поширилася низка хвороб, серед яких – вітряна віспа.

Читайте також: Російський геноцид в Україні може стати найбільшим у Європі з часів Другої світової

Катування та вбивства мирного населення є злочином проти людяності та військовим злочином відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, за які рашистів очікує Міжнародний військовий трибунал, наголосила уповноважена ВР.

Денисова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ воєнних злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: Зеленський обіцяє тиснути для притягнення росіян до відповідальності

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катує і винищує українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-