Воєнні злочини в Україні: Зеленський обіцяє тиснути для притягнення росіян до відповідальності

Воєнні злочини в Україні: Зеленський обіцяє тиснути для притягнення росіян до відповідальності

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна максимально тиснутиме і не робитиме жодних пауз для притягнення російських загарбників до відповідальності за злочини проти українців.

Про це він заявив під час спілкування з іноземними ЗМІ у рамках поїздки на Київщину, повідомляє Укрінформ.

«Я думаю, ми навіть не можемо розглядати можливість говорити про те, що чогось не буде вистачати на цей раз Європі чи світу, щоб покарати злочинця. Я не розглядаю такий варіант, ми не дамо жодного відсотка цьому. Це не ситуація з тими чи іншими зараз альянсами, це про життя і про те, що люди вбиті, закатовані, доказів мільйон. Тому всі ці історії, почекаймо, буде суд, він буде дуже повільний... Ми будемо тиснути, максимально публічно, як тільки можемо. Ми не робитимемо жодних пауз у тому, щоб знайти всіх злочинців», - зазначив Президент.

Глава держави наголосив, що росіяни в Україні скоюють військові злочини і, за його словами, це буде визнано світом як геноцид.

«Ми знаємо, тисячі людей вбитих і закатованих – з відрубаними кінцівками, зґвалтовані жінки, убиті діти... Думаю, це і є геноцид», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, у понеділок Президент Володимир Зеленський відвідав визволене від російських загарбників місто Буча на Київщині.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-