Якби ми отримали необхідну зброю, змогли б урятувати тисячі людей - Президент

Якби ми отримали необхідну зброю, змогли б урятувати тисячі людей - Президент

Укрінформ
Україна має отримати всю необхідну зброю, щоб швидше вигнати окупантів та звільнити міста. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Ще раз наголошую: Україна має отримати всю необхідну зброю, щоб швидше вигнати окупантів з нашої землі, звільнити наші міста. І якби ми вже отримали те, чого потребуємо, – всі ці літаки, танки, артилерію, протиракетну й протикорабельну зброю, ми змогли б урятувати тисячі людей", - заявив Президент.

Він додав, що не звинувачує світових лідерів у смертях українців і підкреслив, що звинувачує тільки російських військових.

"Але ви б могли допомогти. Я продовжу говорити це в очі всім, від кого залежить рішення про зброю для України", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вимагає негайно скликати саміт ЄС щодо злочинів російських військових в Україні та накладення чергових санкцій на рф.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Читайте також: У визволених містах стартувала підготовка до відновлення нормального життя - Зеленський

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-