У визволених містах стартувала підготовка до відновлення нормального життя - Зеленський

У визволених містах стартувала підготовка до відновлення нормального життя - Зеленський

Укрінформ
В Україні стартувала підготовка роботи для відновлення нормального життя у звільнених районах. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Ми вже розпочали підготовку всієї необхідної роботи для відновлення нормального життя у звільнених районах. Проводиться розмінування території. Наші сапери знешкоджують тисячі вибухонебезпечних предметів щодня", - підкреслив Президент.

Читайте також: Україна разом зі світовою спільнотою покарає всіх воєнних злочинців з рф - Зеленський

Він додав, що найближчим часом буде відновлена подача електрики та води на всій звільненій території нашої держави. Також там буде забезпечена медична допомога та нормальний доступ до товарів – настільки, наскільки це можливо в наявних умовах.

"Звісно, відновимо й зруйноване та пошкоджене житло. Відновимо дороги, мости, інфраструктуру. Життя прийде знову в кожне місто, в кожну громаду, які окупанти намагалися знищити", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-