Україна разом зі світовою спільнотою покарає всіх воєнних злочинців з рф - Зеленський

Україна разом зі світовою спільнотою покарає всіх воєнних злочинців з рф - Зеленський

Укрінформ
Україна спільно з Європейським Союзом та міжнародними інституціями зробить все, щоб покарати російських військових, причетних до злочинів в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Ми вже робимо все, щоб якнайшвидше встановити всіх російських військових, причетних до цих злочинів. Усе, щоб їх покарати. Це буде спільна робота нашої держави з Європейським Союзом і міжнародними інституціями, зокрема з Міжнародним кримінальним судом", - сказав Президент.

Він додав, що обговорив це питання з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, федеральним канцлером Республіки Австрія Карлом Негаммером, президентом Польщі Дудою.

Читайте також: Зеленський: Є безліч доказів, що російські війська катують і вбивають мирних людей

Глава держави наголосив, що всі злочини загарбників фіксуються. Наразі забезпечується необхідна процесуальна основа для притягнення винних російських військових до відповідальності за кожен скоєний ними злочин.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати працюють разом із союзниками й партнерами, щоб підтримати кримінальний процес, засудження й притягнення до відповідальності всіх, хто чинив звірства і воєнні злочини в Україні, а також віддавав накази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-