Загарбники вбили і закатували понад 300 жителів Бучі - Зеленський

Загарбники вбили і закатували понад 300 жителів Бучі - Зеленський

Укрінформ
У Бучі на Київщині російські війська вбили і закатували  понад 300 мирних жителів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

"Ми тільки почали розслідування усього, що наробили ці окупанти. На цей час тільки в одній Бучі відомо про більш ніж 300 убитих і закатованих людей. Ймовірно перелік жертв буде значно більший, коли буде перевірено все місто", - сказав Президент.

Зеленський зазначив, що Буча є лише одним з українських міст, яке вдалось захопити російським військам. За словами глави держави, наразі вже є інформація про те, що у Бородянці та інших визволених містах кількість жертв може бути ще більшою.

"У багатьох селах, звільнених районів Київської, Чернігівської, Сумської областей, окупанти робили таке, що місцеві не бачили навіть під час нацистської окупації 80 років тому", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Загарбники могли вбити навіть за український прапор у квартирі - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський відвідав визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь та Стоянку Київської області.

Бучу та Ірпінь також відвідали Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і кілька народних депутатів.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-