Загарбники могли вбити навіть за український прапор у квартирі - Зеленський

Загарбники могли вбити навіть за український прапор у квартирі - Зеленський

Укрінформ
Навіть наявність у квартирі національної символіки України була приводом для російських загарбників вбити людину або погрожувати вбивством.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент наголосив:, якби українська армія не вистояла, а народ не піднявся на захист держави, російські війська зробили б на території всієї України те, що в Бучі.

Він заявив, що українській владі відомо про цілеспрямовані вбивства вчителів, вихователів на тимчасово захопленій території, про цілеспрямований терор проти усіх, кого загарбники розглядали як активістів, як людей, пов’язаних з армією.

"Навіть просто присутність у квартирі людини національної символіки України, державного прапора або герба вже була для окупантів приводом для того, щоб вбити цю людину або принаймні погрожувати вбивством", - додав Президент України.

Читайте також: Буча тепер назавжди увійшла в історію воєнних злочинів та винищення людей – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовані масові вбивства загарбниками цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоврядування, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-